Apple, Fransa'da yedi mağazasını hafta sonu için kapalı tuttu

MacGeneration'a göre Apple, Fransa'daki yedi mağazasını 24 Ekim Cumartesi günü kapattı. Mağazaların yeniden açılış günü şehre göre değişiyor.
MacGeneration'ın aktardığına göre Apple, Fransa'da yedi mağazasını 24 Ekim Cumartesi günü kapattı. Karar, Paris'teki üç adres ile dört farklı şehirdeki mağazaları kapsıyor. Kapanışın, iPhone Duo'nun mağaza satışının başladığı döneme denk geldiği belirtildi.
Paris'te Champs-Élysées, Opéra ve Marché Saint-Germain mağazaları hizmet vermiyor. Bordeaux Sainte-Catherine, Lille, Strasbourg ve Aix-en-Provence mağazaları da kapalı. MacGeneration, önlemin doğrudan sokağa açılan mağazalara odaklandığını, alışveriş merkezlerindeki noktaların ise normal çalışmasının beklendiğini bildirdi.
Kapanışın arka planında, bir önceki hafta Lille ve Bordeaux mağazalarında yaşanan yağmalama olayları bulunuyor. Apple'ın mağaza sayfaları kapalı günleri doğruluyor ancak kararın gerekçesini ayrıca açıklamıyor. Şirketin ayrıntılı bir güvenlik açıklaması yayımladığı bilgisi de yer almıyor.
Yeniden açılış tarihleri mağazaya göre farklılık gösteriyor. Apple'ın Champs-Élysées sayfasına göre mağaza 25 Ekim Pazar günü özel saatlerle, yerel saatle 12.00–18.00 arasında hizmet verecek. Sayfada, özel saatlerin uygulandığı günlerde Genius Bar gibi bazı hizmetlerin kullanılamayabileceği de belirtiliyor.
Lille ve Strasbourg mağazalarının sayfaları ise 25 Ekim'i de kapalı gösteriyor ve sıradaki açılışı 26 Ekim Pazartesi olarak veriyor. Mevcut bilgiler, Fransa genelinde kalıcı bir kapatma kararına değil, belirli adreslerin hafta sonu çalışma düzenine işaret ediyor. Mağazaya gitmeyi planlayanların, önce ilgili adresin güncel saat ve randevu bilgilerini kontrol etmesi gerekiyor.
Kaynak: Teknoblog


