İçeriğe geç
Gündem

Gebze'de öğrenci servisinin çarptığı 6 yaşındaki çocuğun davasında karar çıktı

Fav Haber ·

Gebze'de öğrenci servisinin çarptığı 6 yaşındaki çocuğun davasında karar çıktı

Gebze'de servis aracının çarpması sonucu ölen ilkokul öğrencisi için görülen davada sürücüye hapis cezası verildi. Mahkeme ev hapsini kaldırdı, aile karara tepki gösterdi.

Yeni Şafak'ın haberine göre olay 4 Şubat'ta Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yaşandı. Bir öğrenci servisi dönüş yaparken ilkokul 1'inci sınıf öğrencisi 6 yaşındaki çocuğa çarptı. Sağlık ekiplerinin müdahalesine karşın çocuk kurtarılamadı.

Kazanın ardından tutuklanan servis sürücüsü, 4,5 ay tutuklu kaldıktan sonra yargılama sürecinde tahliye edildi ve hakkında ev hapsi uygulandı. Gebze 12'nci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında sürücü 5 yıl 10 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, tutuklulukta geçen süreyi dikkate alarak ev hapsi tedbirini kaldırdı.

Karar sonrası mahkeme salonunda tepki gösteren çocuğun babasının mikrofonu yere attığı ve parmağından yaralandığı bildirildi. Baba, yaklaşık 8 aydır mücadele verdiklerini, olayın olası kast olarak değerlendirilmesini istediklerini söyledi. Sanığın ehliyetinin elinde olduğunu da belirten baba, adalet talep etti.

Aile avukatı ise cezayı düşük bulduklarını, olası kast talebinin kabul edilmediğini açıkladı. Avukat, cezada bilinçli taksir artırımı yapıldığını, iyi hal indirimi uygulanmadığını aktardı. Avukata göre infaz hukuku uyarınca ceza yaklaşık 1 ay kapalı, yaklaşık 1 yıl 10 ay açık cezaevinde olmak üzere 2 yıla yakın bir süreye karşılık geliyor.

Avukat, istinaf yoluna başvuracaklarını, kamera görüntülerini ve bilirkişi raporlarını sunacaklarını söyledi. Milli Eğitim ve Adli Tıp tarafından tespit edilen diğer sorumlular için soruşturma izinlerinin büyük ölçüde çıktığını, asli kusurlu olduğunu belirttiği araç hostesi dahil tüm sorumluların ceza almasını istediklerini de ekledi.

Kaynak: Yeni Şafak

Diğer Gündem haberleri

Tümü →
Son dakika Telegram'da