İçeriğe geç
Yerel

Yeşil Sanayi Buluşmaları'nın altıncısı Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde yapıldı

Fav Haber ·

Yeşil Sanayi Buluşmaları'nın altıncısı Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde yapıldı

Dünya Bankası destekli Türkiye Yeşil Sanayi Projesi kapsamındaki buluşmanın altıncısı NEÜ'de düzenlendi. Programda yeşil dönüşümün finansman ve destek imkânları sanayicilere anlatıldı.

Konya Yenigün'ün haberine göre Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen Türkiye Yeşil Sanayi Projesi'nin altıncı buluşması, Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Etkinlik, NEÜ Konya Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu'ndaki Şehit Muharrem Can Konferans Salonu'nda yapıldı.

Bildirildiğine göre toplantıda sanayicilere, yeşil dönüşüm sürecinde yararlanabilecekleri ulusal ve uluslararası finansman olanakları, destek mekanizmaları ve proje teşvikleri aktarıldı. Programa bakanlık yetkilileri, il protokolü, akademisyenler, iş insanları ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hidayet Oğuz, Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizmaları, Yeşil Mutabakat ve Net Sıfır Emisyon hedeflerinin artık bir zorunluluk olduğunu söyledi. Oğuz, Türkiye sanayisinin küresel tedarik zincirindeki konumunu koruyabilmesi için karbon ayak izinin azaltılması, enerji verimliliğinin artırılması ve döngüsel ekonominin entegre edilmesi gerektiğini ifade etti.

Oğuz ayrıca üniversitenin yeşil hidrojen, enerji depolama, geri dönüşüm ve karbonsuzlaştırma alanlarındaki akademik birikimini sanayicilerin kullanımına sunduğunu belirtti. Üniversitenin güneş enerji santrali ve yenilenebilir enerji laboratuvarlarının da dönüşüme katkı sağladığı aktarıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdür Yardımcısı Ümit Yasin Güven ise yeşil dönüşümün yalnızca çevre politikası olmadığını, küresel rekabet koşullarını belirleyen bir unsura dönüştüğünü kaydetti. Güven, fiyat avantajının tek başına yeterli olmayabileceğini belirterek sanayicilere danışmanlık, bilgi ve destek konusunda bakanlığın kapısının açık olduğunu söyledi.

Kaynak: Konya Yenigün

Diğer Yerel haberleri

Tümü →
Son dakika Telegram'da