İçeriğe geç
Yerel

ALDAŞ davasının ilk duruşması görüldü, Böcek'in ev hapsi sürecek

Fav Haber ·

ALDAŞ davasının ilk duruşması görüldü, Böcek'in ev hapsi sürecek

ALDAŞ'taki usulsüz harcama iddialarına ilişkin davada ilk duruşma yapıldı. Mahkeme, Muhittin Böcek hakkındaki ev hapsi tedbirinin devamına karar verdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi iştiraki ALDAŞ'taki usulsüz harcama iddialarına dair davanın ilk duruşması, Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 10.00'da başladı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in de aralarında bulunduğu sanıklar hakim karşısına çıktı. Avukatlar, müvekkilleri için beraat talep etti.

Antalya Körfez'in haberine göre duruşmaya tutuksuz yargılanan 20 sanık katıldı. Firari sanık olan ALDAŞ Genel Müdürü duruşmada yer almazken, sanıklardan biri duruşmaya SEGBİS üzerinden bağlandı. Avukatlar, dosyada eksiklikler bulunduğunu savunarak bilirkişi raporuna itiraz etti.

Savunma yapan Böcek, harcamaların ALDAŞ tarafından karşılanıp ASAT'a fatura edilmiş olabileceğini söyledi. Kamu zararına yol açacak bir talimat vermediğini belirten Böcek, kendisine herhangi bir bildirim ya da ikaz yapılmadığını ifade etti. Giderleri tek tek kontrol etmesinin mümkün olmadığını, imza yetkisi bulunanların usulsüzlük yaptığına dair bilgisi bulunmadığını da dile getirdi.

Fransız Kalkınma Ajansı ile yürütülen görüşmeler kapsamında Fransa ve İstanbul'a seyahat ettiklerini anlatan Böcek, konaklama ve harcama planlamasının kendi işi olmadığını savundu. Dosyanın içeriğini soruşturma aşamasında öğrendiğini de aktardı.

Sanık ve avukat beyanlarının ardından mahkeme heyeti ara kararını açıkladı. Heyet, Böcek hakkındaki ev hapsi tedbirinin sürmesine hükmetti. Bir sonraki duruşma 15 Mart tarihinde görülecek.

Kaynak: Antalya Körfez

Diğer Yerel haberleri

Tümü →
Son dakika Telegram'da