İçeriğe geç
Yerel

Konya'da AK Parti buluşması: Bakan Kurum yatırım ve konut projelerini anlattı

Fav Haber ·

Konya'da AK Parti buluşması: Bakan Kurum yatırım ve konut projelerini anlattı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Konya'daki buluşmada kente yönelik yatırımları paylaştı. Emniyet mensupları için yapılan 300 konutun nisanda teslim edileceği bildirildi.

Konya Yenigün'ün haberine göre, AK Parti Konya Buluşması Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu'nda düzenlendi. Programa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum katıldı; kentsel dönüşüm ve sosyal konut projeleri programda gündeme geldi.

Bakan Kurum, bakanlık eliyle kente kazandırılan yatırım tutarının 310 milyar liraya ulaştığını, sürmekte olan projelerin toplam bedelinin ise 53 milyar lira olduğunu söyledi. Bu yatırımlarla 30 binden fazla ailenin deprem dayanıklı konutlara yerleştirildiği, millet bahçeleriyle de geniş alanların kente kazandırıldığı aktarıldı.

Kurum, 500 bin konutluk sosyal konut kampanyası kapsamında Konya'ya 15 bin konut verileceğini belirtti. Selçuklu, Nalçacı ve Meram Şükran Mahallesi'nde dönüşüm çalışmalarının sürdüğü, Mevlana Türbesi yakınındaki Akçeşme Mahallesi'nde ise 28 tescilli yapının özgün dokusu korunarak restore edildiği ifade edildi.

Nalçacı bölgesinde eski polis lojmanlarının yenilendiği, üretimi tamamlanan 300 konutun önümüzdeki nisan ayında emniyet teşkilatı mensuplarına teslim edileceği bildirildi. Karatay ilçesinde yapılan Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü hizmet binasının da tamamlanarak hizmete açıldığı aktarıldı.

Programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ulaşımdan altyapıya, kentsel yenilemeden sosyal yardımlara kadar birçok alanda hizmet verdiklerini söyledi. AK Parti Konya İl Başkanı Fatih Özgökçen ise 31 ilçenin tamamında saha çalışması yürütüldüğünü dile getirdi.

Kaynak: Konya Yenigün

Diğer Yerel haberleri

Tümü →
Son dakika Telegram'da