İçeriğe geç
Sağlık

Boyun kırığı nedeniyle felç kalan 76 yaşındaki hasta ameliyatla yeniden yürüdü

Fav Haber ·

Boyun kırığı nedeniyle felç kalan 76 yaşındaki hasta ameliyatla yeniden yürüdü

İstanbul'da tedavi gören 76 yaşındaki Neriman Fil, uzun süre önce başlayan boyun kırığı sonrası felç kaldı. Yapılan ameliyatın ardından hastaneden yürüyerek ayrıldığı bildirildi.

Sağlık Aktüel'in haberine göre, yaklaşık 30 yıl önce Rize'de çalışırken düşerek boynunu kıran 76 yaşındaki Neriman Fil, o dönemde taşıdığı riskler nedeniyle ameliyatı kabul etmedi. Evinde ikinci kez düşen Fil, boynundan aşağısı felç halde Seyrantepe Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu.

Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü'nden Doç. Dr. Şevket Evran ve ekibinin yaptığı tetkiklerde, ilk kırığın zaman içinde ilerlediği belirlendi. İkinci omurgadaki açılanma nedeniyle omuriliğin baskı altında kaldığı ve ağır hasar oluştuğu aktarıldı.

Hastanın kol ve bacaklarında ileri derecede güç kaybı bulunduğu, kendi bakımını yapamadığı belirtildi. Uzmanlar bunun üzerine acil cerrahi müdahale kararı aldı.

Yaklaşık 6 saat süren ameliyatta özel teknikler kullanıldı. Doç. Dr. Evran, birinci omurdaki kırık nedeniyle bu bölgeye vida yerleştirilemediğini söyledi. Beyni besleyen ana damarın konumu da dikkate alınarak kafatasının arka bölümü ile boyun omurgası arasında oksipitoservikal stabilizasyon uygulandığını kaydetti.

Omurilik kanalının genişletilerek baskının giderildiği ameliyat ve erken dönemde başlatılan fizik tedavi sonrasında Fil'in tekerlekli sandalyeyle geldiği hastaneden yürüyerek ayrıldığı bildirildi. Fil'in 3 kat merdiven çıkabildiğini belirterek doktorlarına teşekkür ettiği aktarıldı.

Kaynak: Sağlık Aktüel

Diğer Sağlık haberleri

Tümü →
Sağlık haberleri Telegram'da