İçeriğe geç
Gündem

Adana'da 16 metrekarelik dükkânda el yapımı peynir tulumu üreten kardeşler

Fav Haber ·

Adana'da 16 metrekarelik dükkânda el yapımı peynir tulumu üreten kardeşler

Adana Yüreğir'deki İçen kardeşler, deriden peynir tulumunu makine kullanmadan, tamamen elle üretiyor. Ürünleri Türkiye'nin yanı sıra yurt dışına da gönderiliyor.

Karar'ın haberine göre Cabbar ve Ali İçen kardeşler, Adana'nın Yüreğir ilçesinde 16 metrekarelik bir dükkânda çalışıyor. Geleneksel yöntemlerle deriden elle peynir tulumu üreten son ustalar olarak tanıtılan kardeşler, baba mesleğini 60 yıldır sürdürüyor.

Dükkânda iş bölümü yapıldığı aktarıldı. Cabbar İçen gelen derilerin tüylerini temizlerken, Ali İçen derileri tek tek dikerek tulumu hazırlıyor. Makine dikişinin yeterli sağlamlığı sunmaması nedeniyle üretimin tamamen el işçiliğiyle yürütüldüğü belirtildi.

Cabbar İçen, işin kendilerine babalarından kaldığını, önceleri hazır deri alıp sattıklarını, zamanla üretime yöneldiklerini söyledi. Makineyle dikmeyi de denediklerini ancak istedikleri verim ve sağlamlığı alamadıklarını anlatan usta, Türkiye'de ve Adana'da bu işi tamamen elle yapan başka kimse bulunmadığını ifade etti. Talebe göre Avrupa dahil birçok yere ürün gönderdiklerini de ekledi.

Ali İçen ise mesleğin yok olmaması için işi sürdürdüklerini belirtti. Yıllardır Türkiye'nin her yerine tulum gönderdiklerini, Almanya, Fransa ve İtalya'ya da satış yaptıklarını söyleyen usta, kardeşiyle bugüne kadar hiç ayrılmadıklarını ve bundan sonra da ayrılmayacaklarını dile getirdi.

Kaynak: Karar

Diğer Gündem haberleri

Tümü →
Son dakika Telegram'da