Pasifik Holding, ortaklarına yönelik tedbirlere itiraz ettiğini duyurdu

Pasifik Holding, üç ana ortağı hakkındaki tedbir kararlarına itiraz başvurusu yaptığını açıkladı. Şirket, SPK'nın PASEU paylarına ilişkin bülteninin ortaklarının yer almadığını gösterdiğini savundu.
Pasifik Holding, ortakları hakkında kamuoyuna yansıyan haberler ve Sermaye Piyasası Kurulunun Pasifik Eurasia (PASEU) paylarına ilişkin kararı üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında üç ana ortak hakkında alınan tedbir kararlarının kapsamının netleştirilmesi ve kaldırılması için 28 Ekim 2026 tarihinde itiraz başvurusu yapıldığı bildirildi.
Holdingin aktardığına göre, SPK'nın 27 Ekim 2026 tarihli ve 2026/77 sayılı bülteninde PASEU payları hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Şirket, bu suç duyurusunda üç ana ortağın yer almadığını, delillerin yeniden değerlendirilerek ortaklar hakkındaki tedbirlerin kaldırılmasına karar verildiğini ifade etti.
Açıklamada, 27 Eylül 2026'da yapılan önceki duyuruya da atıf yapıldı. Holding, grup ortakları ve iştiraklerinin sermaye piyasası mevzuatına aykırı bir işlemi bulunmadığını, TEFAS'ta yatırımcılara pazarlanan fonlarla alım satım yapılmadığını ve bu fonlara PASEU dahil herhangi bir hisse satışının söz konusu olmadığını belirtti. Bazı fonlarda PASEU hissesinde yoğunlaşma görüldüğü için ilgili kurumların hisse üzerinde inceleme yürüttüğü, incelemenin mevzuata aykırı işlem olup olmadığı ve varsa kimlerce yapıldığı üzerine olduğu kaydedildi.
Holding, 5'i halka açık 65 şirketi bulunan grubun birçok sektörde faaliyet gösterdiğini, binlerce çalışanı ve yüz binlerce yatırımcısı olduğunu hatırlattı. Kamuoyu ve medyadan, gruba ilişkin yorum ve açıklamalarda gereken hassasiyetin gösterilmesi beklendi.
Açıklamada, fon sorununun büyük bir kitlede mağduriyet yarattığı belirtilirken, bu işlere karışmamış kişi ve şirketlerin, çalışanların, yatırımcıların ve ailelerin de mağdur edilmemesi gerektiği vurgulandı. Holding, ilgili herkesi hassas davranmaya çağırdı.
Kaynak: Haber7


