Kaş'ta kayıp Alman yürüyüşçüden acı haber: Cansız bedene ulaşıldı

Antalya'da Likya Yolu'nun Kaş-Demre bölümünde yürüyüş yaparken kaybolan 33 yaşındaki Alman turistin cansız bedeni bulundu. Olayla ilgili adli soruşturma sürüyor.
Cumhuriyet'in haberine göre Alman turistten 14 Ekim'de haber alınamadı ve kayıp ihbarı yapıldı. Kadın, Likya Yolu'nun Kaş ile Demre ilçeleri arasındaki bölümünde yürüyüş yapıyordu. Yakınları da sosyal medya paylaşımlarıyla kadının bulunması çağrısında bulundu.
Jandarma ve AFAD ekipleri arama çalışması başlattı. AKUT'un Kaş-Kalkan ekibinin de katıldığı çalışmalarda Likya Yolu güzergâhı ve çevresindeki arazi tarandı.
Aramalar sonunda turistin cansız bedeni, Kaş'ın Üçağız Mahallesi yakınlarında, denize 700-800 metre mesafedeki kayalık bir alanda bulundu. Bölgenin yürüyüş güzergâhının dışında kaldığı belirtildi.
Demre Kaymakamı Emin Bağlı, cesedin üzerinden çıkan kimliğin turiste ait olduğunu ve ailesine haber verildiğini açıkladı. Kimliğin kesinleşmesinin ise otopsi işlemlerinin ardından mümkün olacağını söyleyen Bağlı, ölümle ilgili adli soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.
Turistin işaretli güzergâhtan çıkıp farklı bir patikaya yönelmiş olabileceği değerlendiriliyor. Bölgede bazı işletmelerin kendi tesislerine ulaşım için kullandığı yönlendirme okları ve işaretlemeler bulunduğu, turistin bunları takip etmiş olabileceği üzerinde duruluyor. Hava koşullarının olumsuz olduğu bölgede kayalık alandan düşmüş olabileceği ihtimali de göz önünde bulunduruluyor.
Kaynak: Cumhuriyet · Ayrıca: Haberler.com, Başkent Gazetesi (Ankara)
Olayın gelişimi (3 haber)
- Haberler.com: Likya Yolu'nda 16 gündür aranan Alman turistten acı haber! Cansız bedeni kayalıkta bulundu
- Cumhuriyet: Likya Yolu'nda kaybolan Alman turistin cansız bedeni bulundu
- Başkent Gazetesi (Ankara): Likya Yolu'nda kaybolan Alman turistin cansız bedeni bulundu
Aynı olayı anlatan haberler otomatik olarak bir araya getirilir; ilk yayımlayan kaynak en üsttedir.


