Bursa'da emniyetin resim kursunu tamamlayan 20 öğrenci sertifika aldı

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünün düzenlediği resim kursu sona erdi. Kursu bitiren 20 öğrenciye sertifikaları verildi.
Haberler.com'un haberine göre, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, çocukların sosyal ve kültürel gelişimine katkı sunmak için bir resim kursu düzenledi. Kursu başarıyla bitiren 20 öğrenci sertifikalarını aldı.
Kurs, 2026 yılı Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamındaki "Birlikte Güzel Yarınlara, Güvenli Bursa" Projesi çerçevesinde Semiha Mustafa Özer Ortaokulunda yapıldı. 10-15 yaş aralığındaki 20 öğrencinin katıldığı eğitim toplam 40 saat sürdü.
Dersleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinasyonunda görevlendirilen bir eğitmen verdi. Öğrencilerin ihtiyaç duyduğu resim malzemeleri sağlandı; sürecin takibini ise Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli yaptı.
Kursla çocukların özgüven kazanması, duygu ve düşüncelerini sanat yoluyla anlatabilmesi, sorumluluk bilinci edinmesi ve boş zamanlarını verimli geçirmesi amaçlandı.
Şube Müdürlüğünün, çocukların güvenliğinin yanında sosyal, kültürel ve kişisel gelişimini destekleyen çalışmalarını sürdüreceği bildirildi.
Kaynak: Haberler.com


