Saldırıya uğrayan Eşref Kemal Saral özür diledi, sosyal medyayı bırakıyor

Trabzon'un Of ilçesinde 15 Ekim'de silahlı saldırıda yaralanan Eşref Kemal Saral, Doğu ve Güneydoğu Anadolu halkının iyi niyetini istismar ettiğini belirterek özür diledi.
Trabzon'un Of ilçesinde 15 Ekim'de silahlı saldırıya uğrayan Eşref Kemal Saral, kamuoyuna yönelik bir özür açıklaması yayımladı. Saral'ın, Amedspor'a verdiği destek ve bölge ziyaretlerindeki sosyal medya paylaşımlarıyla gündeme geldiği aktarıldı.
Saral açıklamasında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da gördüğü sıcak ilgi ve misafirperverliğin verdiği rahatlıkla yanlış davranışlarda bulunduğunu söyledi. Bölge halkının iyi niyetini ve duygularını istismar ettiğini düşündüğünü belirtti.
Saral, paylaşımlarının ve davranışlarının ülkenin diğer bölgelerindeki insanları da rahatsız ettiğini fark ettiğini kaydetti. Hataların sorumluluğunu kabul ettiğini belirterek ailesinden ve tüm memleket insanından özür diledi; bundan sonra sosyal medya kullanmayacağını da duyurdu.
Haberde yer alan bilgilere göre Saral, 15 Ekim akşamı Of'ta Cumhuriyet Mahallesi'ndeki balıkçı barınağı yakınlarında saldırıya uğramış, vücuduna beş kurşun isabet etmişti. Of Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Saral için ilk açıklamalarda hayati tehlike bulunmadığı bildirilmişti.
Saldırının ardından Sarallar ailesinden bir kişi, sosyal medya hesabından olayın sorumluluğunu üstlendiğini duyurmuştu. Of Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada, İstanbul'a kaçtığı belirlenen iki şüpheli 18 Ekim'de Çatalca'da gözaltına alındı; şüpheliler hakkında kasten öldürmeye teşebbüs ve suç işlemek amacıyla örgüt kurma suçlarından soruşturma yürütüldüğü bildirildi.
Kaynak: Karar


