İçeriğe geç
Gündem

Anahtar Parti lideri emeklilik sisteminde reform sözü verdi

Fav Haber ·

Anahtar Parti lideri emeklilik sisteminde reform sözü verdi

Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, 2026 Küresel Emeklilik Endeksi'ne işaret ederek iktidara gelmeleri halinde emeklilik sistemine yönelik adımları açıkladı.

Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, sosyal medya hesabından emeklilik sistemine ilişkin bir açıklama yaptı. Haberler.com'un aktardığına göre Ağıralioğlu, Türkiye'nin 2026 Küresel Emeklilik Endeksi'nde değerlendirilen 55 ülke arasında 54. sırada yer aldığını söyledi.

Ağıralioğlu, geçen yıl 48,2 olan Türkiye'nin puanının 46,6'ya gerilediğini belirtti. Sürdürülebilirlik puanının ise yalnızca 29,4 olduğunu ifade etti.

Ağıralioğlu, iktidara gelmeleri durumunda ilk 100 günde SGK'nın gerçek mali tablosunu kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi. Emekli aylıklarının insanca yaşamaya yetecek düzeye ulaşması için gerekli yasal düzenlemeleri de başlatacaklarını kaydetti.

İlk bir yılda emekli aylıklarını temel geçim maliyetleriyle ilişkilendiren ve ödenen primi gözeten reformlar yapacaklarını belirten Ağıralioğlu, beş yıl içinde tamamlayıcı emeklilik sistemini yaygınlaştırmayı hedeflediklerini açıkladı.

Bu adımların emeklilerin sırtına yeni yük bindirilmeden, kayıt dışılıkla mücadele, kaynakların doğru yönetimi ve israfın önlenmesiyle atılacağını söyleyen Ağıralioğlu, emeklilik sisteminde çalışanın hakkını aldığı ve emeklinin geçinebildiği bir yapı kurmayı taahhüt ettiklerini dile getirdi.

Kaynak: Haberler.com

Diğer Gündem haberleri

Tümü →
Son dakika Telegram'da