İçeriğe geç
Dijital

Halk TV Program Müdürü, kayyum atanan sabahı ve süreci değerlendirdi

Fav Haber ·

Halk TV Program Müdürü, kayyum atanan sabahı ve süreci değerlendirdi

Halk TV Program Müdürü Kürşad Oğuz, kanala kayyum atanmasını Medyascope'taki programda anlattı. Oğuz, müdahalenin siyasi olduğunu, mali bir operasyon olmadığını söyledi.

Medyascope'ta Hilmi Hacaloğlu'nun sunduğu Rivayet Muhtelif programının konuğu Halk TV Program Müdürü Kürşad Oğuz oldu. Oğuz, kayyum atanmasına giden süreci ve Türkiye'de gazeteciliğin genel durumunu değerlendirdi.

Oğuz, kanal içinde böyle bir müdahale ihtimalinin konuşulduğunu ancak geniş bir kitleye ulaşan bir kanala bu kadar açık bir müdahale yapılmayacağının düşünüldüğünü belirtti. Müdahalenin siyasi nitelikte olduğunu söyleyen Oğuz, kayyum kararının Kılıçdaroğlu'nun canlı yayındaki konuşmasının ardından geldiğini hatırlattı. Ancak sürecin bu konuşma yüzünden mi başladığını yoksa daha önce mi planlandığını bilmediğini ifade etti.

Kayyumun atandığı 14 Ekim sabahını anlatan Oğuz, kendisinin binaya alınmadığını aktardı. Oğuz'a göre kayyum "yayınlara devam edebilirsiniz" dese de doğrudan rejiyi ele geçirip yayını kesti. Daha sonra polis eşliğinde TMSF'nin teknik elemanlarının içeri girdiğini söyleyen Oğuz, yayın kesildikten sonra yapılabilecek bir şey kalmadığını dile getirdi.

Oğuz, saat 07:30 civarında bütün katların polis eşliğinde arandığını, Mali Şube'nin de belge aradığını bildirdi. Kendilerinin gizli saklı bir şeyi olmadığını söylediklerini belirten Oğuz, bazı avukatlarla görüştüğünü ve şirketlerle para alışverişine dair bir bilgi edinmediğini aktardı. Program müdürü olarak işin mali kısmını bilmediğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Medyascope

Diğer Dijital haberleri

Tümü →
Son dakika Telegram'da