İçeriğe geç
Dijital

Şanlıurfa'da hastane doktoruna ortam dinleme iddiasıyla soruşturma

Fav Haber ·

Şanlıurfa'da hastane doktoruna ortam dinleme iddiasıyla soruşturma

Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir doktorun ikinci telefonla ortam dinlemesi yaptığı öne sürüldü. İddialar üzerine idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Gazete Pencere'nin haberine göre, Şanlıurfa Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli bir doktorun çantasındaki ikinci telefonla ortam dinlemesi yaptığı ve birimdeki çalışanlar hakkında bilgi topladığı öne sürüldü. Bu iddialar üzerine idari soruşturma başlatıldı.

Aynı birimde çalışan üç sağlık çalışanının ise kurum içindeki görev yerlerinin istekleri dışında değiştirildiği kaydedildi. Haberde, bu çalışanların Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi olduğu ve olayla ilgilerinin bulunmadığı belirtildi.

SES Genel Sekreteri Ferit Ceylan, görev yeri değişikliğine tepki gösterdi. Ceylan, kararın haklı ve somut bir gerekçeye dayanmadığını savundu.

Ceylan ayrıca, doktorun bilinmeyen bir nedenle çantasında kayıt cihazı olarak ikinci bir telefon taşıdığı yönünde ciddi şüphelerin oluştuğunu söyledi. Ceylan'a göre doktorun birimde ortam dinlemesi yaptığı ve çalışanlar hakkında bilgi topladığı düşünülüyor; ardından idari soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Gazete Pencere

Diğer Dijital haberleri

Tümü →
Son dakika Telegram'da