Eski SPK Başkanı Gönül, 30 milyon liralık rüşvet iddialarını reddetti

Bir iş insanının halka arz için eski SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül'e 30 milyon lira rüşvet verdiği öne sürüldü. Gönül, iddiaları kesin bir dille reddetti.
Gazete Pencere'nin haberine göre, bir iş insanının şirketini Borsa İstanbul'da halka arz etmek için eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül'e 30 milyon lira rüşvet verdiği iddia edildi. İddiayı, SP'li Mehmet Atmaca'nın dile getirdiği aktarıldı.
Atmaca'nın anlatımına göre, 2023'te borsaya girmek isteyen ve 'Bursalı iyi bir sanayici' olarak tanıtılan iş insanından rüşvet istendi. Atmaca, durumu AKP Milletvekili Refik Özen'e, onun da Maliye Bakanına ilettiğini söyledi. Atmaca ayrıca, ödemeden sonra dönemin SPK Başkanı Gönül'ün iş insanını arayarak 'Verdiğini helal et' dediğini öne sürdü.
Sözcü yazarı Saygı Öztürk'e konuşan Gönül, açıklamayı okuyup üzüldüğünü belirtti. Böyle bir görüşmeyi hatırlamadığını söyleyen Gönül, 'Bana kimse böyle teklifte bile bulunamaz' dedi. Kendisini arayan milletvekilleri olabileceğini, ancak söz konusu iki milletvekilinin aradığını hatırlamadığını ifade etti.
Fon soruşturmasının neden önlenemediği sorulan Gönül, SPK'nın başlangıçta resmi bir açıklama yaptığını, ağır cezalar kestiklerini ve bazı manipülatörlerin tutuklanmasını sağladıklarını söyledi. Manipülasyon iddialarında hukuki kanıtların ortaya konması gerektiğini, bu nedenle dosyaların uzun sürdüğünü savundu.
Gönül, hukuki sürecin devam ettiğini ve bundan sonrasının savcıların değerlendirmesine kalacağını belirtti. SPK'dan sonra görevlendirildiği kurumdan da ayrıldığını, kamu görevlisi olarak memuriyetinin sürdüğünü ve bu nedenle konuşma ile paylaşım yapma konusunda kısıtlı olduğunu dile getirdi.
Kaynak: Gazete Pencere · Ayrıca: BirGün, Odatv, Evrensel
Olayın gelişimi (5 haber)
- Gazete Pencere: Eski SPK Başkanı Ömer Gönül rüşvet iddiasına yanıt verdi
- BirGün: Eski SPK Başkanı Ömer Gönül rüşvet iddiasına yanıt verdi
- Odatv: Rüşvet iddiasına eski SPK Başkanı Ömer Gönül'den yanıt
- Evrensel: Eski SPK Başkanı Ömer Gönül'den rüşvet iddiasına yanıt: 'Yok yok yok, Allah korusun'
- Evrensel: Eski SPK Başkanı Ömer Gönül'den rüşvet iddiasına yanıt: 'Yok yok yok, Allah korusun'
Aynı olayı anlatan haberler otomatik olarak bir araya getirilir; ilk yayımlayan kaynak en üsttedir.


